Cazare Piatra Craiului

Taverna Pietrei Craiului, situata la poalele Muntilor Piatra Craiului, in zona de tampon a Rezervatiei Pietrei Craiului, pensiunea este la doar 5 km de intrarea in orasul Zarnesti, pe drumul care duce spre Plaiul Foii.

Oferta de cazare Piatra Craiului

Avem reduceri de 10% la cazare Piatra Craiului pentru sederi mai lungi de 2 zile.
Consultati oferta de preturi pentru mai multe detalii.

Masivul Piatra Craiului

Masivul Piatra Craiului are o creasta cu lungimea de 25 km si altitudini de peste 2000 metri. Este cea mai lunga si cea mai inalta creasta calcaroasa din Romania.

Crai-ul, cum este adesea alintat, este o „lama” taioasa, orientata de la sud-vest spre nord-est, lunga de aproximativ 24 – 26 km si lata de aproximativ 6 – 8 km.

Peretii verticali, inalti de 400-650 m, dintre Valea lui Ivan si Padina Lancii au luat nastere datorita stratificarii pe orizontala a calcarelor.

Obiective turistice in zona Piatra Craiului

Principala atractie turistica a zonei Zarnesti este Masivul Piatra Craiului ce e principala baza de plecare spre cele mai multe si cele mai frumoase trasee turistice.

Turistii veniti la pensiunea Taverna Pietrei Craiului pot practica: alpinismul, echitatia (calaria), drumetiile montane in cele mai salbatice zone din Europa si anume in Piatra Craiului, unde populatia de animale salbatice este foarte numeroasa.

Alte atractii turistice: Garofita Pietrei Craiului, o floare unica in lume, o gasim in Masivul Piatra Craiului, Coltul Chiliilor ( lacas sfant intr-o grota), Prapastiile Zarnestilor (aproximativ 3 km lungime) si multe altele.

Activitati specifice zonei: plimbarile cu carutele trase de cai spre comunele apropiate, Magura sau Pestera, sau se mai poate practica asa-numitul bird watching, in Prapastiile Zarnestiului sau in imprejurimi.

Rezervatia Naturala Piatra Craiului a fost instituita in anul 1938 si cuprinde mai mult de 1.200 de hectare.